当代美国中国学研究

人物 仇华飞
日期 2017年03月21日(周二)
地点 虹口校区逸夫图书馆604室
语言 英语 English
暂无描述。

仇华飞

仇华飞,同济大学国际与公共事务研究院副院长、教授、博士生导师,1996年7月毕业于复旦大学历史系世界地区国别史专业,获历史学博士学位,中美富布莱特高级访问学者,美国约翰•霍普金斯大学、芝加哥大学政治系高级访问教授。曾在约翰•霍普金斯大学国际问题研究院、德国柏林自由大学政治学系、美国乔治敦大学国际关系学院、莱斯大学贝克研究所等机构访学和讲学。目前主持国家社会科学基金重大项目,出版学术专著6部,在国内外各种学术期刊上发表学术论文120余篇。目前是中国高校国际政治研究会常务理事,中国海洋战略研究会理事,上海国际关系学会常务理事,上海国际战略研究会常务理事,上海市美国研究会常务理事,上海市马克思主义研究会理事,上海市世界史学会理事等。

Professor and Deputy Dean, Institute of International and Public Affairs of Tongji University. Professor Qiu graduated from Fudan University and received his Ph.D. in World History in 1996. Dr. Qiu is recipient of many grants and awards, including the National Social Science Foundation Research Grant and the Fulbright Senior Research Fellow Award, Shanghai Pujiang Special Talent Grant, Shanghai Social Science Foundation Research Grant, and China Scholarship Council Senior Research Fellow Grant, et al. Dr. Qiu is a council member of the Council of China National Association for International Studies, permanent member of the Council of China National Association of Universities for International Studies, permanent member of the Council of Shanghai Association of International Studies. Professor Qiu has published four books and more than 120 academic articles both in Chinese and English. Professor Qiu was working as a senior research fellow at SAIS, the Johns Hopkins University in Washington D.C. from September 2009 to February 2010, and visiting professor at University of Chicago’s department of political science from March 2010 to September 2010.