“亚洲文明与国际传播”学术沙龙

日期 2019年05月19日(周日)
地点 虹口校区会议中心英伦厅
主办 上海外国语大学
承办 新闻传播学院, 新时代国际传播理论研究中心
语言 汉语, 英语 English

习近平主席多次指出应促进亚洲不同文明交流互鉴、取长补短、共同进步,并倡议召开亚洲文明对话大会,体现了中国对促进亚洲文明发展的深邃思考和责任担当,对于推动构建人类命运共同体、开创亚洲新未来,具有重大而深远的意义。

“亚洲文明与国际传播”学术沙龙以亚洲文明传播和融通的典型案例的呈现方式来讨论和研究亚洲文明国际传播的新现象、新趋势和新热点,并从中凝练和总结亚洲文明国际传播的新范式和融通交流的新模式。预计将为亚洲文明对话大会提供学术支持,为人类命运共同体建设提供精神支撑,为中外学者提供探索亚洲文明国际传播的学术交流平台。

President Xi Jinping has pointed out that it is necessary to promote exchanges and mutual learning among different civilizations, learn from each other, and make progress together. He has also advocated the convening of the Conference on Dialogue among Asian Civilizations and the Asian Civilization Dialogue Conference.

The Academic Salon of Asian Civilizations and International Communication addresses the new phenomena, trends and focuses on effective international communication of Asian civilizations by presenting typical case studies of Asian civilizations, and summarizes new paradigms of the international communication and new modes and exchanges of Asian civilizations. It is expected to provide academic support for the Conference on Dialogue of Asian Civilizations, support for a community of shared future as a whole, and in an effort to promote academic exchanges among Chinese and international scholars.